Napellenző automatizálás

A napellenző automatizálás segít hatékonyan használni napellenzőnket. Az automatizált napellenzők vezérlését a különböző érzékelők segítségével érhetjük el. Erős napsütés esetén  a napellenző kitekeredik, nagy szél esetén betekeredik, ha lemegy a nap, betekeredik, ha eső esik betekeredik. Ezeket az érzékelőket utólag is beépítjük meglévő napellenzőébe. 


Szél-fény érzékelés

Napellenző automatizálás esetében a legnépszerűbb megoldás a szél-fény érzékelők használata. A szél -fény érzékelők beállított fény erősség esetében a napellenző motornak jelet küld, és ennek hatására a napellenző kitekeredik, így árnyékolja teraszunkat, erkélyünket. A szél érték szintén állítható és adott szélérték elérése esetén a napellenző betekeredik. Alkalmazható még eső és rezgés érzékelős kombináció is. A szél fény érzékelés biztonságosan használható kisebb és nagyobb napellenzők esetében is.


Rezgés érzékelés

Napellenzők automatizálás esetében a legegyszerűbb megoldás a rezgés érzékelés. A napellenző elejére felszerelt jeladó a fel-le mozgást érzékeli, és bizonyos érték elérése esetében a napellenzőt betekeri, ezzel védelmi funkciót is betölt. A rezgés érzékelő tulajdon képen nem más, mit egy biztonsági távirányító. A kiengedett napellenzőt erős szél esetében behúzza, ezzel védi és óvja napellenzőét. 


Automatizált napellenzők


Cégünkről


Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.


Segíthetünk?

Hogyan segítsünk?