Extra könyökkaros napellenző

Az Extra napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetőek homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is.


A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 1200 mm-től 3920 mm-es szélességben gyártható. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterre nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek. Minden méretnél 2 darab könyökkart tartalmaz.


Mind a Basic, mint a Shadow rendszerű napellenzők elérhetőek álló- és fekvő-hengertartós kivitelben is. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekből kétféle billentő típus van, az egyikkel 0 – 75 fokig, a másikkal 13 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése.


Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület.  Az ajánlott minimális lejtőszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt.


A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tartja mindig feszesen,ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez, a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál. A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat.


A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70 mm, 1 mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal.


A henger forgatását 1:7-es áttételű végzi.


Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hő védelemmel.


A tartókonzolok és a többi alumínium öntvényt, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek.


A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelületet a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják.


Széles alkalmazhatósági köre ennek az árnyékolónak népszerűségét folyamatosan növeli. A szerkezet 30 – 40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően.


Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell.


Kik vagyunk?

Cégünk munkatársai több, mint 15 éve vannak jelen a szakmában és több ezer elégedett ügyfelet tudhatnak a magukénak.


Miért minket válasszon?

  1. Ingyenes felmérés.
  2. Ingyenes kiszállás.
  3. Ingyenes tanácsadás.
  4. Minőségi munkavégzés
  5. 5 év teljes körű garancia

Telefonos tanácsadás

Kérdése van és azonnali választ szeretne? Hívjon minket%


5 év teljes körű garancia

Könyökkaros napellenző beépítése esetén a termékre 5 év teljes körű garanciát vállalunk!


Ajánlatkérés

Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld önnek.


Cégünkről


Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.


Segíthetünk?

Hogyan segítsünk?