Umbroll Basic könyökkaros napellenző

Az Umbroll Basic típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra vagy akár eresz alá is. Ezen napellenzőkSzarufára történő felszerelése szarufa konzolokkal történik. Ezek a szerkezetek tokos szerkezetűek, így a zárt tok megfelelő védelmet nyújt a napellenzőnek az időjárás viszontagságaival szemben, így növelve a szerkezet élettartalmát. A hagyományos Basic napellenzővel szemben itt már edzett acélból készül a közép és kezdőcsap és a csuklókarok csapágyaiban jó minőségű tűgörgős csapágyak kaptak helyet. A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel.


Ez típus 2000 mm-től 1000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méret lépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan  2 vagy 3 karral, 6 és 8 méter között 3 karral, 8 méter fölött 4 könyökkarral készülnek. A szerkezetbe 7 m szélesség felett üvegbetétes csúszó bölcső van beépítve alumínium hengerdugóval. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekből kétféle billenő típus van, az egyikkel 0-75 fokig, a másikkal 13-90 fokig állítható a ponyva lejtése. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület.


A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb, befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál. A karok nem egyenesednek  ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók nem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat. 7 méter szélesség felett csúszó bölcső és végállás határoló kerül beépítésre. A felerősítő konzolok száma a könyökkarokéval azonos, 4,5-5 méter között plusz egy kar kerül beszerelésre.


A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70 mm, 1mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal. A henger forgatását 1:7-es áttételű hajtóművel 5méterig, 1:10 áttételt pedig 8 méterig használunk, leakasztható hajtókar segítségével. 8 m-es szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele. Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hővédelemmel.


A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre színterezettek. A fentiekben részletezett fémszerkezetre húzható hagyományos dralon, vagy PVC vászon is. A ponyvák gombásodás elleni szerrel vannak impregnálva, a  víztartó képességük 350 vomm. A ponyvákat csak vegyszer használata nélkül szabad tisztítani és fontos, hogy hosszabb tárolási intervallum előtt (tél) meg kell szárítani. A vászon élettartama a betartott utasítások mellett akár 8-10 év is lehet.


Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól. A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelületet a rugófeszítő karok állandóan feszesen tartják.


Széles alkalmazhatósági köre ennek az árnyékolónak népszerűségét folyamatosan növeli. A szerkezet 30-40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően. Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell. A viharokból adódó károsodás nem garanciális meghibásodás.


Bízunk benne,hogy termékünket megelégedésére tudja használni!


Kik vagyunk?

Cégünk munkatársai több, mint 15 éve vannak jelen a szakmában és több ezer elégedett ügyfelet tudhatnak a magukénak.


Miért minket válasszon?

  1. Ingyenes felmérés.
  2. Ingyenes kiszállás.
  3. Ingyenes tanácsadás.
  4. Minőségi munkavégzés
  5. 5 év teljes körű garancia

Telefonos tanácsadás

Kérdése van és azonnali választ szeretne? Hívjon minket%


5 év teljes körű garancia

Könyökkaros napellenző beépítése esetén a termékre 5 év teljes körű garanciát vállalunk!


Ajánlatkérés

Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld önnek.


Cégünkről


Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.


Segíthetünk?

Hogyan segítsünk?