Umbroll Shadow könyökkaros napellenző

A Shadow típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra vagy akár eresz alá is. Ezen napellenzők szarufára történő felszerelése egyedileg hegesztett konzolokkal oldható meg. A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez típus 2000 mm-től 1000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méret lépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan  2 vagy 3 karral, 6 és 8 méter között 3 karral, 8 méter fölött 4 könyökkarral készülnek. A karbillentők fogadják a napellenzőkarokat, ezekkel 0 – 90 fokig állítható a ponyva lejtése.


Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb, befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál. A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat. 7 m-es szélesség felett szalagos bölcső és végállás határoló kerül beépítésre. A felerősítő konzolok száma a könyökkarokéval azonos, 4,5-5 méter között plusz egy kar kerül beszerelésre.


Lényeges eltérés a hagyományos Shadow napellenzőtől a felfelé álló extrudált hengertartó és szintén extrudált billenő agy. A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70- mm, 1mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal. A henger forgatását 1:10 áttételű hajtómű végzi, leakasztható hajtókar segítségével. 8m-es szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele. Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hővédelemmel. A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre színterezettek. A fentiekben részletezett fémszerkezetre húzható hagyományos dralon, vagy PVC vászon is.


A ponyvák gombásodás elleni szerrel vannak impregnálva, a víztartó képességük 350 vomm. A ponyvát csak vegyszer használata nélkül szabad tisztítani és fontos, hogy a hosszabb tárolási intervallum előtt (tél) meg kell szárítani. A vászon élettartama a betartott utasítások Mellett akár 8-10 év is lehet. Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a ponyvát és a szerkezetet a környezeti hatásoktól. A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelületet a rugófeszítő karok állandóan feszesen tartják. Széles alkalmazhatósági köre ennek az árnyékolónak népszerűségét folyamatosan növeli.


A szerkezet 30-40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően.


Kik vagyunk?

Cégünk munkatársai több, mint 15 éve vannak jelen a szakmában és több ezer elégedett ügyfelet tudhatnak a magukénak.


Miért minket válasszon?

  1. Ingyenes felmérés.
  2. Ingyenes kiszállás.
  3. Ingyenes tanácsadás.
  4. Minőségi munkavégzés
  5. 5 év teljes körű garancia

Telefonos tanácsadás

Kérdése van és azonnali választ szeretne? Hívjon minket%


5 év teljes körű garancia

Könyökkaros napellenző beépítése esetén a termékre 5 év teljes körű garanciát vállalunk!


Ajánlatkérés

Kérje részletes árajánlatunkat, melyet munkatársunk általános esetben 1 munkanapon belül elküld önnek.


Cégünkről


Több, mint 15 éves tapasztalattal és garanciával biztosítjuk ügyfeleink részére a kiváló minőségű szolgáltatást Pest megye egész területén.


Segíthetünk?

Hogyan segítsünk?